Strona: Uczelniana Księga Jakości Kształcenia obowiązująca od 1 lutego 2022 r. / Politechnika Rzeszowska

Uczelniana Księga Jakości Kształcenia obowiązująca od 1 lutego 2022 r.

Pobierz księgę w formacie .pdf

Pobierz księgę w formacie .docx

Spis treści:

  1. Prezentacja uczelni
    1. Historia
    2. Status
    3. Struktura organizacyjna Uczelni
  2. Misja, cele strategiczne
  3. Polityka Jakości Kształcenia
  4. Dokumentacja Systemu Zapewnienia Jakości Kształcenia
    1. Wymagania ogólne
    2. Wymagania dotyczące dokumentacji
      1. Księga Jakości Kształcenia
    3. Odpowiedzialność Władz Uczelni
    4. Sylwetka absolwenta
  5. Struktura Uczelnianego Systemu Zapewniania Jakości Kształcenia
    1. Struktura systemu
    2. Mapa procesów
  6. Główne obszary działań
    1. Ocena stopnia realizacji efektów uczenia się, zdefiniowanych dla prowadzonych studiów
    2. Jakość kształcenia na studiach doktoranckich/w Szkole Doktorskiej
    3. Jakość kształcenia na studiach podyplomowych
    4. Udział pracodawców i innych przedstawicieli rynku pracy w określaniu i ocenie efektów uczenia się
    5. Monitorowanie karier zawodowych absolwentów
    6. Monitorowanie i okresowe przeglądy programów studiów
    7. Ocena zasad oceniania studentów, doktorantów, uczestników studiów podyplomowych, kursów i szkoleń oraz weryfikacja efektów uczenia się
    8. Ocena jakości kadry prowadzącej i wspierającej proces kształcenia, w tym także przez studentów, doktorantów i uczestników studiów podyplomowych, kursów i szkoleń oraz realizowanej polityki kadrowej
    9. Ocena zasobów materialnych, w tym infrastruktury dydaktycznej i naukowej, a także środków wsparcia dla studentów
    10. Funkcjonowanie systemu informacyjnego, tj. sposobu gromadzenia, analizowania i wykorzystania stosownych informacji w zapewnianiu jakości kształcenia
    11. Działania podejmowane przez jednostkę w przypadku wystąpienia sytuacji konfliktowej
    12. Audyty wewnętrzne
    13. Zarządzanie ryzykiem

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0001.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0002.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0003.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0004.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0005.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0006.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0007.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0008.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0009.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0010.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0011.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0012.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0013.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0014.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0015.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0016.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0017.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0018.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0019.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0020.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0021.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0022.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0023.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0024.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0025.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0026.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0027.jpg

uczelniana_ksiega_jakosci_ksztalcenia_wersja_dostepna_page-0028.jpg

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję